Webszerelem > Webes társkeresők az éhező gyerekekért

Összefogtak az internetes társkeresők

{ADSENSE-LUDAK-468x15-LINK} .

Összefogtak az internetes társkeresők

by Webszerelem
{ADSENSE-LUDAK-728x90}

A 2010-ben tízéves Randivonal kezdeményezésére összefogtak az internetes társkeresők, hogy közösen járuljanak hozzá a modernkori társadalom egyik legnagyobb problémája, a gyermekéhezés megoldásához. Magyarország vezető társkereső oldala 10. születésnapja alkalmából szervezte meg a nem mindennapi összefogást, tudatosan a nyári szünetre koncetrálva: ebben az időszakban a közétkeztetés is szünetel, így az éhező gyerekek a tanítás alatt államilag biztosított meleg ételhez sem jutnak hozzá. A társkeresők felajánlásait a Gyermekétkeztetési Alapítványnak utalják át az akció végén.


A piacvezető Randivonal évek óta a komoly kapcsolatok, valamint a család által képviselt értékek elkötelezett támogatója. A Randivonal 10 éves történetében a társkeresők eddig 88 millió levelet küldtek egymásnak az oldalon, és több mint egymillióan regisztráltak, hogy megtalálják társukat.

A Randivonal saját előfizetőit összefogásra hívta, hogy egyéni felajánlásaikkal a Gyermekétkeztetési Alapítványon keresztül támogassák az éhező gyerekek étkeztetését. Az egyhónapos időszakban a Randivonalat működtető Habostorta Kft 10. születésnapja alkalmából önmaga is támogatja a Gyermekétkeztetési Alapítványt, bevételének 5%-os felajánlásával. A kampány időszakában ezenfelül valamennyi társkereső eldöntheti, hogy bankkártyás fizetésével, mekkora összeggel járul hozzá az alapítvány tevékenységéhez.


A magyarországi adatok azt mutatják, hogy nagyon sok olyan család van, akik napi gondokkal küzdenek, és sokszor még az élelmen is spórolniuk kell. A szegénység legnagyobb elszenvedői gyakran maguk a gyerekek. A hazai és nemzetközi intézmények felmérései szerint jelenleg Magyarországon 20.000 gyermek éhezik.


A Gyermekétkeztetési Alapítvány 1993 óta az éhező gyermekek megsegítője. A GYEA elsődleges célja, hogy hazánkban minden gyermeknek rendszeresen jusson elegendő és egészséges táplálék.


A leghátrányosabb helyzetben lévő gyermekek az év 200 napján ingyenesen étkezhetnek az iskolai, illetve óvodai napközikben. Az év további 165 napján azonban nem jutnak megfelelő ennivalóhoz. Számukra a legveszélyeztetettebb része az évnek az iskolai szünetek időszaka, kiváltképp a nyári szünidő, amikor akár huzamasobb ideig – hetekig – sem esznek meleg ételt, tápláló élelmiszert.


A probléma megoldására az alapítvány egyik programjával, a Mindenki Ebédel programmal azon településekre küld minden napra egészséges és elégséges ennivalót, ahol a leginkább rászoruló gyermekek élnek. A csomagok tartós élelmiszereket tartalmaznak, melyek felhasználásával a szülők meleg ételt készíthetnek gyermekeiknek. A Mindenki Ebédel program jelenleg 150 településen 3000 gyermek étkeztetését biztosítja hétvégéken és iskolaszüneti napokon.


A Habostorta csoportról


A Holtzbrinck Networks 2006-ban jelentős többségi részesedést vásárolt a Habostorta portált és média hálózatot működtető Habostorta Kft.-ben

A Habostorta röviddel az alapítást követően fontos szereplőjévé vált a hazai online médiának, társkeresésre és a könnyed hangvételű, fiatalokat megcélzó portálok működtetésére koncentráltak.

A Habostorta Kft. árbevétele az elmúlt években dinamikusan növekedett, és 2010-ben már meg fogja haladni a félmilliárd Ft-ot.


Forrás: Habostorta / Randivonal

{ADSENSE-LUDAK-160x600}

Új tartalom