Webszerelem > Elvesztettem a 2. Webszerelem könyvet

Veszíts el egy könyvet!

{ADSENSE-LUDAK-468x15-LINK} .

Veszíts el egy könyvet!

by Webszerelem
{ADSENSE-LUDAK-728x90}

A 'Veszíts el egy könyvet!' játék angol eredetije a BookCrossing, melyet 2001-ben indított el Bruce és Mehra Petersen. A fiatal pár arra gondolt, ha nekik nagy örömet okoz véletlenül találni egy könyvet a vonaton vagy a kávézóban, akkor más is így van ezzel. És ha már ez tömeg-öröm, akkor miért ne szerveznének belőle játékot? - gondolták, és szerveztek is olyat, hogy világméretű járvány lett belőle. Magyarországra 2008. március 25-én jutott el az add-tovább, ekkor indította ugyanis útjára Veszíts el egy könyvet! szlogennel az orosházi Justh Zsigmond Városi Könyvtár. Mivel az elvesztett könyvek útja az interneten (veszitsel.konyvtar.hu) követhető, így az is tudható, hogy van már könyv, mely Magyarországról Franciaországon át Ausztráliáig jutott. Lehet, hogy ilyen hosszú vándorútra indult az a Webszerelem könyv is, melyet a mai napon - persze dedikálás után :) - elveszítettem? Lehet. Az viszont biztos, hogy ez a szándékosan elvesztett könyv már a második a sorban, és az is biztos, hogy az első - két héttel ezelőtti elvesztése óta kézről-kézre jár.

A játék menete:

1.) Végy le egy könyvet a polcról!

2.) Regisztrálj a

veszitsel.konyvtar.hu oldalon!

3.) Töltsd ki a rubrikákat értelemszerűen (szerző, könyvcíme, elvesztés helye)!

4.) Nyomtasd ki a játékban való részvételt igazoló 'Elvesztési nyilatkozat'-ot, és ragaszd be a könyvbe! (Ez azért kell, mert aki majd megtalálja a könyvet, az a beleragasztott lapon szereplő kódszám alapján fogja tudni pontosan beazonosítani azt, és aztán jelezni, hogy megtalálta. Így válik követhetővé a könyv útja. Ráadásul a lapon a játékszabály is szerepel röviden, így aki talál, az rögtön ért is.)

5.) Veszítsd el a könyvet a buszon / az étteremben / a moziban vagy ahol jólesik (meg ahol úgy gondolod, lesz, aki rátalál)

6.) Figyeld a honlapot, mikor jelenti valaki, hogy megtalálta elvesztett példányodat!

Harmadik nap pedig megtörténik veled a csoda... :) <

{ADSENSE-LUDAK-160x600}

Új tartalom